eSystem a pontos elszámolás szakértője!

+36/30 834-6933
+36/70 413-5447

 
Mint minden más vállalkozásnak, az éttermeknek is az a céljuk, hogy a nap végére nyereséget termeljenek. Annak érdekében, hogy megértsük, hogyan lehet a nyereséget elérni, először meg kell értenünk, mi a költség.   Az étterem üzemeltetésében felmerülő különféle költségek figyelembevételével és azok megértésével sikerre viheti éttermét. Ezek megértése a legfontosabb, mielőtt elkezdené olyan alkalmazások keresését, amelyek segítséget nyújtanak a költségek ellenőrzésében.Receptek költségei
Az az összeg, amit a receptre költ, és hogy mennyibe kerül a recept egy adagját felszolgálni. A receptköltség hozzájárul az Ön általános élelmiszerköltségéhez
 
  • Élelmiszerköltségek
Azon ehető összetevők költsége, amelyeket felhasznál az éttermében felszolgálni kívánt ételbe. Ez a recept költségeinek összege, fontos a jövedelmezőség nyomon követéséhez.
 
  • Munkaerő költségei
Olyan költségek, amelyek magukba foglalják a munkatársak bérét, juttatásait és bónuszait.
 
  • Rezsiköltségek
Minden más, ami kívül esik az élelmiszerköltségeken és a munkaerő költségein. Pl. épület bérleti díja, berendezések, adók, közművek stb.
 
Profit vs. költség
A nyereség kiszámításához Ön egy teljes időszakra a teljes bevételt veszi igénybe, és kivonja az összes élelmiszer-, munkaerő-, és általános költséget. Azaz a bevételek és a költségek különbsége.
 
A számok megértése
A nyereséges vállalkozás kulcsa a költségek kezelése annak érdekében, hogy egészséges profitot érjünk el. Vannak olyan eszközök, melyek segítenek azonosítani a folyamat korábbi szakaszait, ha élelmiszerrel, vagy munkaerőköltségekkel kapcsolatos problémák merülnek fel. Minél hamarabb tudatában van ezeknek a kérdéseknek, annál hamarabb oldhatja meg a problémákat és növelheti a nyereséget.
  • az ideális recept költség az Ön által meghatározott eladási ár 30-40%-a
  • győződjön meg róla, hogy alkalmazottjai követik a recepteket
  • kerülje a túlkínálatot, vagy a túltermelést
  • használjon szezonális összetevőket
  • nyújtsa ki az egyes összetevők használatát
 
Minden üzlet célja, hogy pénzt teremtsen. Az éttermek üzemeltetési költségeinek nyomon követése, - legyen az élelmiszer-, munkaerő-, vagy általános költségek - segít versenyképességének és jövedelmezőségének fenntartásában. Éppen ezért hoztuk létre éttermi szoftverünket, mely megoldja az olyan elszámoltatási gondjainkat is, mint például a megfelelő készletkezelés a receptúráknak. Lekérdezést, statisztikát készíthet, bármilyen adatot elküldhet magának e-mailen, így az éttermen kívül tartózkodása alatt is átfogó képet kap étterme működéséről. Tudjon meg többet éttermi szoftverünkről!