X

eSystem餐饮服务软件已经有中文版!

eSystem餐饮服务软件总按最新需求调整,所以从现在开始可以用我们软件的中文版
很多中国餐厅的问题是语言差役,前台、厨房以及客人之间的沟通。
我们软件除了英语和德语,现在已经可以用中文版本。
软件依然是匈牙利语的,这样方便话我们前台员的工作,但给厨房的信息,以及收据可以用中文。
外语管理是我们软件的核心部分,不收任何相关的费用

如果您对我们产品有兴趣,随时联系我们:

Ódor Gabriella
06704135447
or
CONTACT ME!
HIBABEJELENTÉS

eSystem a pontos elszámolás szakértője!

+36/30 834-6933
+36/70 413-5447

 



Karácsonykor egy kicsit minden az étkezésekről szól. Azon belül is különleges helyet foglalnak el a szívünkben a karácsonyi desszertek. Ilyenkor mindenki igyekszik minél finomabbakat sütni, ha lehet, minél többfélét, hogy a látogatóba érkező rokonságtól begyűjtse a bókokat. Mindenki tudja, hogy nálunk a hagyományos karácsonyi desszertek között van például a bejgli, a mákos guba, a mézeskalács vagy a zserbó, de érdekes utána járni, hogy külföldön mit is fogyasztanak ezen az ünnepen.



A britek elmaradhatatlan édessége a karácsonyi puding, amelyet már hetekkel az ünnep előtt elkészítenek, és hűvös helyen tartják a karácsony napjáig. Tálaláskor gőzölik, leöntik forró brandyvel majd meggyújtják.

 

A franciák egy, a karácsonyi fatörzsre hasonlító ételt fogyasztanak szívesen, ami lényegében egy piskóta, amely rummal van ízesítve, illetve amelybe narancshéjjal és kakaóval gazdagított krémet töltenek.



Németországban előszeretettel készítik a nálunk is egyre népszerűbb Stollent (gyümölcskenyeret). Az élesztővel készített tésztához kandírozott gyümölcsöket és mazsolát kevernek.

 



A skandináv országokban hagyományosak a különböző fűszeres kekszek. Norvégiában mézes-mandulás aprósüteményt, illetve mandulával megszórt karácsonyi tallért készítenek. Finnországban mézes-gyömbéres süteményeket sütnek. Svédországban a Pepparkakor nevű gyömbéres keksz kerül az ünnepi asztalra. Ehhez kötődik egy különleges hagyomány: ha kézbe vesszük a Pepparkakort, megnyomjuk a közepét a másik kezünkkel és ekkor három részre szakad, akkor teljesül a kívánságunk. Mindezekkel ellentétben, Dániában karácsonykor tejberizst készítenek.


 

Az olaszok híresek a gasztronómiájukról, és nincs ez másképp a karácsonyi sütemények kapcsán sem. A Panettone a hagyományos olasz magas kalács, melynek tésztáját citromhéjjal, mazsolával és kandírozott gyümölcsökkel készítik. A Panettone főként Milánóban népszerű, míg délebben, Nápolyban a Roccocco keksz kerül az asztalra. Ez egy kemény mandulás sütemény, melyet vörösborba mártogatnak fogyasztáskor. Az olaszoknál található a mi bejglinkhez leginkább hasonló kalács, amelyet kisütés után leöntenek egy mézes-narancsos-citromos sziruppal. Ugyanakkor a lengyelek is készítenek egyfajta különleges mákos kalácsot.

 

 

Horvátországban egy fritule nevű likőrös fánk készül, melybe pálinkát tesznek, míg Izraelben tahinis (szezámpasztás) desszertet sütnek.


A legfurcsább karácsonyi édességet kétségkívül a dél-afrikaiak készítik: borsos-csokis sütit, melynek titka természetesen a bors-csoki arány tökéletes kikísérletezése.