X

eSystem餐饮服务软件已经有中文版!

eSystem餐饮服务软件总按最新需求调整,所以从现在开始可以用我们软件的中文版
很多中国餐厅的问题是语言差役,前台、厨房以及客人之间的沟通。
我们软件除了英语和德语,现在已经可以用中文版本。
软件依然是匈牙利语的,这样方便话我们前台员的工作,但给厨房的信息,以及收据可以用中文。
外语管理是我们软件的核心部分,不收任何相关的费用

如果您对我们产品有兴趣,随时联系我们:

Ódor Gabriella
06704135447
or
CONTACT ME!
HIBABEJELENTÉS

eSystem a pontos elszámolás szakértője!

+36/30 834-6933
+36/70 413-5447

 

A jogosult vállalkozók ötvenezer forintnyi támogatást kapnak pénztárgépenként, de nem korlátlanul. Megtudhatja milyen korlátozások vannak ezen állami támogatásnál.

Csak részben támogatja a pénztárgépcserét az állam

 

A jogosult vállalkozók ötvenezer forintnyi támogatást kapnak pénztárgépenként, de nem korlátlanul: maximum öt darab cseréjét támogatják.

 

Ötvenezer forint támogatást ad az állam a pénztárgépek cseréjéhez az arra jogosult vállalkozóknak – jelentette be a kormány szerdai döntését a nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek csütörtökön. Varga Mihály közölte: a kormány a feketegazdaság magyarországi visszaszorítása céljából és annak érdekében, hogy a tisztességes vállalkozások számára nagyobb védettséget teremtsen, korábban már döntött arról, hogy a pénztárgépek cseréjét és azoknak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online rendszeréhez való összekötését megvalósítja.

 

A folyamat felgyorsítása érdekében idén februárban újabb döntés született. Ebben a munkában újabb lépés, újabb kormánydöntés született szerdán arról, hogy az érintett vállalkozói kör számára kompenzációt biztosít a kabinet az online összeköttetés megvalósításához. Ez történhet úgy, hogy a meglévő pénztárgépeket egészítik ki egy olyan technikai eszközzel, amely lehetővé teszi az adóhatóság online rendszerébe való bekötést, vagy egy régi pénztárgép esetén jelentheti azt, hogy új pénztárgépet szerez be a vállalkozó – tette hozzá a miniszter. Elmondta: az érintett vállalkozók, vállalkozások száma eléri a 180 ezret, ezek részben a társasági adó alá eső és eva szerint adózó vállalkozások, illetve egyéni vállalkozók is vannak.

 

Varga Mihály hangsúlyozta: a kompenzációt azok a vállalkozások, illetve egyéni vállalkozók kaphatják, amelyeknek az éves árbevétele nem ér el az 500 millió forintot, ezek a vállalkozók egyúttal nem rendelkezhetnek adótartozással, és nem állhatnak csőd- vagy felszámolási eljárás alatt, és nem alkalmazhatnak feketén dolgozókat. A kormány arról is határozott, hogy az adózó vállalkozók esetében csak meghatározott számú pénztárgép cseréjét, maximum 5 pénztárgép bekötését támogatja a kormány.

 

A miniszter elmondta: a támogatás igénylése úgy történik, hogy a vállalkozó kitölt egy egyszerű adatlapot, amiben a NAV felé jelzi, hogy a pénztárgépet kell cserélnie, és ehhez kéri az ötvenezer forintos támogatást. A NAV megvizsgálja az adatlapot, és kiad erről egy igazolást a vállalkozónak, ami egy kódszámot tartalmaz majd. Ezzel az igazolással a vállalkozó felkeresi a pénztárgépet értékesítő céget, és az igazolással vásárolja meg az új gépet, természetesen a gép ára és az igazoláson lévő összeg közötti különbséget kifizeti, és ezután a kereskedőnek kell majd valójában a támogatás folyósításáért a NAV-hoz fordulnia. A NAV megnézi, hogy a kódszámmal volt-e már eladás, és ha nem volt, akkor a NAV kiutalja a kereskedőnek támogatási összeget.

 

Varga Mihály elmondta: ilyen igényekkel október 31-ig lehet a NAV-hoz fordulni, és november 15-ig lehet majd a támogatási igényeket igénybe venni. A kormány azt szeretné, ha nagyjából a nyár folyamán megtörténne az átállás – tette hozzá. A miniszter megemlített azt is, hogy a vállalkozó vagy egy szakszervizhez, vagy egy műszerészhez fordul, és átállítja a pénztárgépét, vagy a NAV központi rendszerén egy online technikai támogatással tudja majd a pénztárgépét üzembe helyezni.