X

eSystem餐饮服务软件已经有中文版!

eSystem餐饮服务软件总按最新需求调整,所以从现在开始可以用我们软件的中文版
很多中国餐厅的问题是语言差役,前台、厨房以及客人之间的沟通。
我们软件除了英语和德语,现在已经可以用中文版本。
软件依然是匈牙利语的,这样方便话我们前台员的工作,但给厨房的信息,以及收据可以用中文。
外语管理是我们软件的核心部分,不收任何相关的费用

如果您对我们产品有兴趣,随时联系我们:

Ódor Gabriella
06704135447
or
CONTACT ME!
HIBABEJELENTÉS

eSystem a pontos elszámolás szakértője!

+36/30 834-6933
+36/70 413-5447

 

Miért van szükség az NTAK-ra?

 

A kormány által elfogadott Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiában megfogalmazott alapvető cél, hogy 2030-ra Magyarország Közép-Európa vezető turisztikai térségévé váljon, és elérje az 50 milliós vendégéjszaka számot. Ugyanígy deklarált cél az úgynevezett digitális turizmus fejlesztése, amely a teljes szektorban bővítendőnek tartja a digitális megoldások, szolgáltatások és élmények lehetőségeit és körét. A kitűzött célok eléréséhez elengedhetetlen, hogy a turizmusfejlesztési döntésekhez megfelelő mennyiségű és mélységű, naprakész információ, vagyis releváns statisztikai adat álljon rendelkezésre.

 

A turisztikai ágazat eddigi legnagyobb és legátfogóbb fejlesztése a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK), amely 2019-ben kezdte meg működését. A Magyar Turisztikai Ügynökség felügyelete alatt működő digitális platform lehetővé teszi, hogy valós időben legyen látható az ország összes szálláshelyének anonim, forgalmi statisztikai adata. A szálláshelykezelő szoftvereken keresztül közvetlenül érkező adatokból elemzések készülnek a turisztikai szakma támogatásához szükséges adatvezérelt döntések kialakításához. Az NTAK-nak markáns szerepe van a turisztikai ágazatfehérítésében is, hiszen a területileg illetékes önkormányzatok és a NAV is rálát a számukra releváns adatkörökre.

A hatályos jogszabályok alapján az NTAK-ba minden hazai szálláshely-szolgáltató összes szálláshelyét regisztrálni kell. A regisztrációs kötelezettség 2021. november 1-jétől már kiterjed a vendéglátó üzletekre és a turisztikai attrakciókra is, adatszolgáltatási kötelezettségük 2022. július 1-től indul. Ezzel az NTAK rendelkezni fog a turisztikai szektor minden meghatározó szereplőjének teljesítményére vonatkozó adattal.
A regisztrációt és a napi adatszolgáltatást a területileg illetékes jegyző ellenőrzi.

 

Forrás:

https://info.ntak.hu/adatszolgaltatas

A digitális statisztikai adatgyűjtés céljai:

  • minden hazai szálláshely, vendéglátóhely, és turisztikai attrakció forgalmi, statisztikai adatainak valós és naprakész mérése;
  • az ágazat versenyképességét célzó stratégia, fejlesztések, kampányok hatékonyabb tervezéséhez és azok hatékonyságának méréséhez a releváns adatok integrálása;
  • a szálláshelyekre vonatkozó foglaltsági és előfoglalási adatok alapján előrejelzések készítése a várható vendégforgalomról, amelyek alapján a beavatkozási pontok hatékonyabban kijelölhetőek;
  • egységes, országos, naprakész szálláshely, vendéglátó üzlet és turisztikai attrakció adatbázis létrehozása;
  • a turisztikai ágazat fehérítése.

Adatok

Milyen adatok kerülnek az NTAK-ba?

 

Az NTAK-ba az egyes szálláshelykezelő, vendéglátó és jegyértékesítő szoftvereken keresztül kizárólag statisztikai adatok érkeznek, az NTAK semmilyen személyes adatot nem fogad be, nem rögzít, és nem tárol. A beérkező adatok alapján az egyes vendégek az NTAK-ban nem beazonosíthatóak. Személyes adatok kezeléséről kizárólag az egyes szálláshelyek esetében beszélhetünk. Amennyiben egy szálláshely olyan adatokat rögzít , amelyek a vendég beazonosítására alkalmasak, abban az esetben a vendég személyes adatainak kezelésére vonatkozóan a szálláshelynek szükséges adatkezelési tájékoztatóval rendelkeznie, és azt a vendégekkel megismertetnie, elfogadtatnia.

Az NTAK a szálláshelyektől érkező, deperszonalizált statisztikai adatok alapján a legfontosabb turisztikai mérőszámokat mutatja: hány turista, melyik országból, hány napot tölt el hazai szálláshelyeken, milyen szolgáltatásokat vesz igénybe és mennyi pénzt költ. Az NTAK szálláshelyek részéről történő adatszolgáltatásban a Központi Statisztikai Hivatal 1036 és 1761 számú nyomtatványaiban meghatározott adatkörök képezik a beérkező adatok jelentős részét. Ez egészül ki néhány elemzést segítő, modernebb rész adatkörrel, mint például az értékesítési csatorna vagy a vendégszegmens. A vendéglátóhelyek és turisztikai attrakciók adatszolgáltatásaival kiegészülve az NTAK már teljes képet fog nyújtani a hazai turizmus teljesítményéről. Az NTAK-ban kizárólag turisztikai célú, kumulált, statisztikai adatgyűjtésről van szó.

 

Jogszabályok

 

Forrás:

https://info.ntak.hu/adatszolgaltatas