X

eSystem餐饮服务软件已经有中文版!

eSystem餐饮服务软件总按最新需求调整,所以从现在开始可以用我们软件的中文版
很多中国餐厅的问题是语言差役,前台、厨房以及客人之间的沟通。
我们软件除了英语和德语,现在已经可以用中文版本。
软件依然是匈牙利语的,这样方便话我们前台员的工作,但给厨房的信息,以及收据可以用中文。
外语管理是我们软件的核心部分,不收任何相关的费用

如果您对我们产品有兴趣,随时联系我们:

Ódor Gabriella
06704135447
or
CONTACT ME!
HIBABEJELENTÉS

eSystem a pontos elszámolás szakértője!

+36/30 834-6933
+36/70 413-5447

 

A legtöbb romkocsmában kulturális eseményeket is szerveznek, ahol például a fiatal, feltörekvő zenei tehetségek megmutathatják tudásukat.


Az elmúlt években egyre jobban elszaporodtak a romkocsmák. Ennek ellenére a legtöbbjük estéről-estére mindig meg is telik szórakozni vágyó fiatalokkal, idősebbekkel egyaránt. Ha a romkocsmákat definiálni kellene, akkor talán a legjobb megfogalmazás, hogy olyan hely, ahol vendéglátói és kulturális tevékenység egyszerre történik, egyedi stílusú kialakítás/berendezések között. Mielőtt azt hinnénk, hogy ezek olyan tipikus kocsmák, ahol csak inni lehet nagyot tévedünk. A legtöbb romkocsmában kulturális eseményeket is szerveznek, ahol például a fiatal, feltörekvő zenei tehetségek megmutathatják tudásukat, ezenkívül különböző előadásokat is meghallgathatunk ezeken a helyeken. De mitől is van ekkora sikere a romkocsmáknak? 

A romkocsmák előtt szinte minden kocsma nagyjából ugyanúgy nézett ki: egy pult, asztalok, székek jobb helyeken esetleg valamilyen tematikus díszítés. Tehát semmi olyan különleges, egyedi dolog, ami megfogta volna a vendéget. Nem beszélve arról, hogy aki már délután a kocsmában volt, arról nem a legjobb véleménnyel voltak az emberek. Na ebben más a romkocsma. Ezek a vendéglátóhelyek többnyire leépült bérházak udvarrészein találhatóak, ez lehetőséget ad arra, hogy a szabad ég alatt megigyunk egy fröccsöt, beszélgessünk az élet nagy kérdésein, és ne egy zárt, sötét helyen legyünk. Tehát a romkocsmák lehetőséget nyújtanak a kulturáltan szórakozni vágyóknak is. A másik nagy különbség az átlagos kocsmákhoz képest az a hely díszítése, berendezése. Aki már járt romkocsmában tudja, hogy ott bármiből kiegészítőt, díszítőelemet kreálnak. Példaként megemlíthetjük a sörös rekeszekből készült székeket, a fára akasztott bábukat, lomtalanításból származó foteleket, fejünk fölött lógó tárgyakat vagy éppen a falra felszerelt rozsdás biciklit. Ezek az eszközök mind hozzájárulnak a romkocsma hangulat megteremtéséhez, minél több kreatív, szokatlan dolgot látunk, annál mélyebb nyomot hagy bennünk az adott hely. Talán az összevisszaság, a hanyag(nak tűnő) kialakítás miatt sokkal felszabadultabbnak érezheti magát a vendég egy romkocsmában, mint egy bárban. Bármi is a sikerének a titka az biztos, hogy imádják a szórakozni vágyók.

A külföldiek körében óriási népszerűségnek örvendenek ezek a helyek. A legtöbb útikönyvben is megemlítik, hogy milyen különlegesek ezek a kocsmák, és turistaként nem szabad úgy eljönni Budapestről, hogy ne tértünk volna be egy romkocsmába. Egy átlagos este nagyjából egyenlő szinten van a magyarok és külföldiek száma, de a nyári időszakban gyakran a külföldiek vannak többségben. A legkedveltebb romkocsmák pedig a Szimpla Kert, Fogas Ház, Instant, Dürer Kert, Anker’t. 

Szimpla kert
Ha romkocsmákról beszélünk muszáj megemlíteni az úttörőnek számító Szimpla kertet. Ez volt az első romkocsma Budapesten, máig is hatalmas sikernek örvend, olyannyira, hogy a tulajdonos Berlinben is nyitott egy hasonló helyet. Az átlagos szórakozóhely kínálatán már igencsak túlmutató Szimpla kertben nap, mint nap tartanak koncerteket, filmvetítéseket, vasárnaponként háztáji piac is megtalálható itt, havonta pedig bringás bolhapiacot rendeznek. 

Fogas ház
Az Akácfa utcában a Fogas volt az első romkocsma, amely megnyitotta kapuit egy fogorvosi rendelőt hirdető cégér alatt. A Szimplához hasonlóan a Fogas házban is nagy hangsúlyt fektetnek kulturális programok lebonyolítására. Workshopok, beszélgetések, kiállítások, filmklubok is megtalálhatóak a palettáján. Persze nem kell attól félni, hogy itt ne lenne lehetőség szórakozni, hiszen esténként a lágyabb zenére bulizhatnak az érdeklődök, a Larm pedig az underground stílus kedvelőinek ad otthont, ahol többek között drum and bass és techno bulikat szoktak szervezni.