X

eSystem餐饮服务软件已经有中文版!

eSystem餐饮服务软件总按最新需求调整,所以从现在开始可以用我们软件的中文版
很多中国餐厅的问题是语言差役,前台、厨房以及客人之间的沟通。
我们软件除了英语和德语,现在已经可以用中文版本。
软件依然是匈牙利语的,这样方便话我们前台员的工作,但给厨房的信息,以及收据可以用中文。
外语管理是我们软件的核心部分,不收任何相关的费用

如果您对我们产品有兴趣,随时联系我们:

Ódor Gabriella
06704135447
or
CONTACT ME!

eSystem a pontos elszámolás szakértője!

+36/30 834-6933
+36/70 413-5447

 

Málnás ízkavalkád Magyarország szülinapi tortája

 

Az utóbbi évek népszerű hagyománya lett az ország tortájának megválasztása, melyet minden évben Szent István államalapítónk ünnepe, Magyarország születésnapja alkalmából rendez meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. Ez évben 31 torta szállt a ringbe a méltó cím elnyerése érdekében, az esemény pedig 13. alkalommal került megrendezésre. De vajon milyen procedúrán kell átesnie annak a kreációnak, mely végül elnyeri a nagy érdeklődésnek örvendő „Magyarország tortája” címet?


 

  

A nívós szakmai zsűri kétfordulós megmérettetés elé állítja a jelentkező cukrászokat és gasztro alkotásaikat. Idén 31 torta közül választották ki azt az 5 döntős kreációt, melyeket a leginkább esélyesnek tartottak, hogy 2019-ben a Magyarország tortája címet viselje.

A döntőbe jutott versenyzőket a szakmai zsűri javaslatokkal és tanácsokkal látja el a sütemények tökéletesítése érdekében, majd a tippek megfogadása (vagy éppen mellőzése) után már élesben kell reprodukálniuk desszert kreációjukat, melyeket szakmai szempontok alapján pontoz a bizottság.

Így születik meg a győztes alkotás, amely 2019-ben Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester Boldogasszony csipkéje művésznevet viselő tortája lett.

De vajon mi alapján találta a szakmai zsűri egyedülállónak a fiatal cukrásztehetség alkotását? Magyarország tortájának alapvető kritériuma, hogy ízvilágában, jellegében kapcsolódjon Magyarországhoz, a magyar gasztronómiához. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak annak, hogy az elkészítés során a jelöltek csak természetes összetevőket használhatnak a süteményhez.

A Tóth Cukrászda cukrászmesterének remekműve mind elnevezésben, mind ízvilágban tökéletesen megugrotta az elé állított akadályokat. A Boldogasszony csipkéje a málna népies elnevezése, ami a gyümölcs levelének cakkosságára utal. A torta ízében a domináns zamatos málna és a fehércsokoládé kellemes találkozását érezhetjük a bazsalikom frissességével könnyítve. A desszert kellő hozzáértést és szakértelmet igényel, hiszen egy torta több, mint 600 g málnát tartalmaz, mely a sütemény valamennyi elemében megjelenik: az alsó roppanós alapot 3 málnapürés cukorszirupban áztatott piskótaréteg követ, málnás – fehér csokoládés krémmel kitöltve. A torta tetejének üde pikantériáját a citromos-bazsalikomos krém adja, melyet a málna lekvár, málnás meringue, szárított málna darabok és a levélformát idéző zöldre színezett fehércsokoládé lapok tesznek teljessé.

Az idei győztes kompozíciója üde és nagyon gyümölcsös.  Megközelítésben hazai tradicionális ízjegyeket sorakoztat fel, míg kivitelezésben innovatív és egyedi.

A bogyós gyümölcsre épülő nyertes ország torta vasárnap óta országszerte több száz cukrászdában kapható, melyek listája elérhető a https://www.cukraszat.net/ oldalon.