X

eSystem餐饮服务软件已经有中文版!

eSystem餐饮服务软件总按最新需求调整,所以从现在开始可以用我们软件的中文版
很多中国餐厅的问题是语言差役,前台、厨房以及客人之间的沟通。
我们软件除了英语和德语,现在已经可以用中文版本。
软件依然是匈牙利语的,这样方便话我们前台员的工作,但给厨房的信息,以及收据可以用中文。
外语管理是我们软件的核心部分,不收任何相关的费用

如果您对我们产品有兴趣,随时联系我们:

Ódor Gabriella
06704135447
or
CONTACT ME!
HIBABEJELENTÉS

eSystem a pontos elszámolás szakértője!

+36/30 834-6933
+36/70 413-5447

 

Mit is takar az a fogalom, hogy fúziós konyha? Most megismerkedhetsz a típusaival és rejtélyeivel!

Maga a fúziós konyha kifejezés és szóhasználat viszonylag új keletű, de kialakulásáról ez nem mondható el, ugyanis több száz évre nyúlik vissza. A fúzió szó jelentése egyesülés, a fúziós konyha szókapcsolat pedig annyit tesz, hogy eltérő földrajzi területekről származó konyhai tradíciókat ötvöznek egy azon ételben.

Ez nem azt jelenti, hogy bármit össze lehet dobálni, amit találunk. Sőt, a fúziós főzéshez hatalmas szakértelem és tudás szükséges. A megfelelő érzék és konyhaművészetek-béli jártasság szintén elengedhetetlen ahhoz, hogy igazi gasztronómiai élményt tudjunk okozni.

A fúziós konyhának általában három típusát különböztetik meg:

  • egy nagyobb földrajzi terület különböző konyháit, azok alapanyagait, ételeit ötvözi
  • teljesen eltérő konyhák ételeit, ízeit vegyíti egymással
  • egyetlen nemzet ételét ízesíti, fűszerezi más földrajzi terület hozzávalóival

 

Lehet, hogy nem is gondolnánk, de az Európában fogyasztott ételek számottevő része más-más kontinensről származik. Néhány egyszerű, mindennapokban előforduló példákkal élve ide soroljuk a burgonyát, paradicsomot, teát, kávét, bazsalikomot. Minek köszönhető ez a színes étel kavalkád? Inkább kiknek: a felfedezőknek, vándoroknak, hadvezéreknek.

Nem kell messzire mennünk, ha a szakácsművészet ezen kulináris műfaját szeretnénk kipróbálni. Az egyre népszerűbb főzési stílus hazánkban is elterjedt és jó néhány kiemelkedő séffel, illetve étteremmel büszkélkedhetünk. A médiában is közismert Michelin-csillagos séfjeink Sárközi Ákos és Rácz Jenő már számos alkalommal megmutatták mérhetetlen nagy szakértelmüket a fúziós konyha területén is.

 

Van, aki szerint a főzés maga a művészet, az alkotás, az önkifejezés. Milyen igaza van!