X

eSystem餐饮服务软件已经有中文版!

eSystem餐饮服务软件总按最新需求调整,所以从现在开始可以用我们软件的中文版
很多中国餐厅的问题是语言差役,前台、厨房以及客人之间的沟通。
我们软件除了英语和德语,现在已经可以用中文版本。
软件依然是匈牙利语的,这样方便话我们前台员的工作,但给厨房的信息,以及收据可以用中文。
外语管理是我们软件的核心部分,不收任何相关的费用

如果您对我们产品有兴趣,随时联系我们:

Ódor Gabriella
06704135447
or
CONTACT ME!
HIBABEJELENTÉS

eSystem a pontos elszámolás szakértője!

+36/30 834-6933
+36/70 413-5447

 

A Tudatos Vásárlók Egyesülete összesen 13 gyümölcs(ös) ízesítésű jégrémet tesztelt. A termékeket a gyümölcs és cukortartalmuk alapján pontozták, de emellett vizsgálták az aromák és stabilizátorok jelenlétét is.

A vizsgálathoz olyan termékeket válogattak össze a boltok hűtőpolcairól, melyek a csomagolás és a név alapján arra utalnak, hogy gyümölcsöt tartalmaznak, azonban ha egy terméknél csak epres változatot találtak, ott inkább csokis és/vagy vaníliás és gyümölcsös kombinációjú termék mellett döntöttek.
 

A pontozás során figyelembe vették a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait, mely szerint a gyümölcs jégrémnek legalább 15%-ban kell gyümölcsöt tartalmaznia, ha ez az arány kisebb, akkor csak gyümölcsösnek lehet nevezni a hűsítőt. Abban az esetben, ha a gyümölcsízt csak aroma adja, akkor a jégkémet sem gyümölcsnek, sem gyümölcsösnek nem lehet nevezni, ilyenkor a „gyümölcs ízű” kifejezést kell használni. – Ezt egyénként minden gyártó betartotta, az már más kérdés, hogy a vásárlók mennyire tudnak erről a szabályozásról. –
 

A teszten részt vevő jégkrémek közül a legtöbb gyümölcstartalma, (24%) Grycan Eper jégkrémnek volt, de a maga 15 pontjával mégis ”csak” a 3. helyet szerezte meg, mivel az egyéb adalékanyagok miatt pontlevonásban részesült. Az első helyen a Haagen dazs Epres jégkrém végzett, 21% gyümölcstartalommal, kevés cukorral és adalékanyag felhasználása nélkül, amiért összesen 17 pontot kapott. Szorosan mögötte 16 ponttal a második helyet tudhatja magáénak a Unilever terméke a Carte d'Or Classic Eper, melynek szintén magasabb volt a gyümölcs tartalma (23%) mint a győztesnek, de esetében is pontot kellett levonni egyéb adalékanyagok miatt.

 A dobogós jégkrémek listája tehát:
 

 1. Haagen dazs Epres jégkrém (17 pont)

 2. Carte d'Or Classic Eper jégrém (16 pont)

 3. Grycan Eper jégkrém (15 pont)

Legrosszabbul az Unilevertől a Viennetta Vanília jégkrém és eper ízű jégkrém, valamint a Lidl saját márkás terméke a Ballino Vaníliás, eper ízű, csokoládés jégkrém teljesített, melyek 3 illetve 4 ponttal zárták a versenyt. Az igen alacsony pontszám annak tudható be, hogy a termékek nem tartalmaztak gyümölcsöt, csak aromát, cukrot és egyéb adalékanyagokat.
 

Megállapítható, hogy az eredmények szoros összefüggésben vannak a termékek árával is. Az olcsóbb termékek a lista végén, míg drágábbak a lista élén végeztek.