X

eSystem餐饮服务软件已经有中文版!

eSystem餐饮服务软件总按最新需求调整,所以从现在开始可以用我们软件的中文版
很多中国餐厅的问题是语言差役,前台、厨房以及客人之间的沟通。
我们软件除了英语和德语,现在已经可以用中文版本。
软件依然是匈牙利语的,这样方便话我们前台员的工作,但给厨房的信息,以及收据可以用中文。
外语管理是我们软件的核心部分,不收任何相关的费用

如果您对我们产品有兴趣,随时联系我们:

Ódor Gabriella
06704135447
or
CONTACT ME!
HIBABEJELENTÉS

eSystem a pontos elszámolás szakértője!

+36/30 834-6933
+36/70 413-5447

 

Sorra jelennek meg a bonyolult, új online pénztárgépek. Adunk egy-két tippet, hogy milyen szervizpartnert érdemes választani.

A kisebb szervizek biztosan nem fogják bírni a versenyt
 

Ahogy sorra jelennek meg az onlinekasszák, egyre világosabban látszik, hogy az új kasszák messze nem csupán pénztárgépek, hanem szerkezetükben (de nem használatukban nem feltétlenül) bonyolult, összetett készülékek lesznek, amiket sokkal inkább számítógépnek, mint kasszának tekinthetünk. Ez azt is jelenti, hogy új, a korábbiakban nem tapasztalt problémákkal kell szembenézniük a boltosoknak a használat során, és ezért sem lesz mindegy, hogy milyen szervizpartnert választanak. 

A legfontosabbak:

- Az onlinekasszáknál várhatóan újfajta, eddig ismeretlen meghibásodások jelentkeznek majd.

- Ezeket csak az igazán felkészült, képzett szerelők tudják majd javítani, ezért is fontos, hogy kivel szerződünk.

- A kisebb, gyenge lábakon álló szervizcégek valószínűleg képtelenek lesznek gyorsan, szakszerűen ellátni ezt a feladatot.

- Figyeljünk a 24 órás ügyfélszolgálatra, az országos lefedettségre, a stabil háttérre, a megfelelő tapasztalatra.

Mivel jelenleg még egyetlen online pénztárgép sem üzemel Magyarországon, egyelőre sok a kérdés az új kasszák működése körül. Az már most, az engedélyezett és a tesztelési időszakban levő készülékek alapján is látszik, hogy az új kasszák sokkal összetettebbek, bonyolultabbak lesznek, mint az eddig megszokottak – leginkább egy számítógéphez lehet hasonlítani őket. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a használatuk is bonyolult lesz, de rögtön az elején fontos leszögeznünk, hogy a legprofibb forgalmazók, szervizek alaposan elmagyarázzák az új készülékek használatát.

A kisebb szervizek nem fogják bírni

A változás egyfajta átalakulást is jelent a szervizek részéről. A helyzetet jól ismerő szakértők szerint borítékolható, hogy a kisebb, nem tőkeerős cégek képtelenek lesznek felvenni a versenyt, sokaknál már most látszik, hogy nem tudnak alkalmazkodni a megváltozott követelményekhez. Abba pedig még belegondolni is rossz, hogy hogy fognak kapkodni ezek a vállalkozások, ha majd élesben működnek az onlinekasszák, előjönnek a használatból eredő meghibásodások, amelyeket a boltosok messze nem tudnak majd kezelni. Ráadásul gyakorlatilag a szabályozás egyáltalán nem engedi, sőt, súlyosan bünteti, ha a hivatalos szervizeken kívül bárki más próbálkozik a kasszák javításával, szerelésével.

Általánosan elfogadott szakmai álláspont ugyanis, hogy az újfajta készülékekkel újfajta meghibásodással is számolniuk kell a boltosoknak, és persze a szervizeknek is. Az adóhatósághoz online bekötött készülékeknél várhatóan nem mechanikus problémák lesznek majd, hanem többségében szoftveres meghibásodásra kell számítani, amiket csak felkészült, a pénztárgép szoftverében is jártas szakemberek tudnak majd javítani. Ilyen szakembereket pedig biztosan csak a komoly rutinnal, képzett szerelőkkel működő szervizek tudják majd küldeni, azok, akiknél van például 24 órás, országos lefedettségű ügyfélszolgálat (ne feledjük, hogy mekkora kiesést okozhat az, ha akár csak egy napra is leáll a kasszánk).

Mire figyeljünk, ha forgalmazót, szervizt választunk?

A kisebb szervizeknek pedig se pénzük, se megfelelő szaktudással rendelkező emberük sincs (és valószínűleg nem is lesz) arra, hogy gyorsan orvosolják ezeket a problémákat.  Piaci szakértők szerint legtöbbjüknek már az is gondot okozhat, hogy beüzemeljék a náluk megrendelt kasszákat. Nem véletlenül tanácsolta a napokban a nemzetgazdasági miniszter és az iparkamara főtitkára is, hogy nagy tapasztalattal rendelkező, tőkeerős, megbízható, professzionális forgalmazót, szervizt érdemes választani, a később felmerülő problémák elkerüléséért, a trükközések megelőzéséért, és azért, hogy időben megkapjuk pénztárgépünket.

Szakértők azt javasolják, hogy olyan forgalmazót, szervizt válasszunk, amely megfelelő tapasztalattal rendelkezik (tehát nem az elmúlt hónapokban kezdett el pénztárgépeket forgalmazni), tőkeerős (tehát nem tűnik el a befizetett előleggel), megbízható és professzionálisan, nagy hálózattal működik.

Érdemes figyelnünk arra, hogy az általunk kiválasztott partner rendelkezzen 24 órás ügyfélszolgálattal: így gyorsan ki tudnak szállni, ha hiba történik, ezzel csökkentve üzletünk kiesését. Ugyanilyen okokból fontos az országos ügyfélszolgálati lefedettség is. Hasznos lehet, ha tudunk átalánydíjas karbantartási szerződést is kötni a szolgáltatóval: ez azt jelenti, hogy egy adott, rendszeres díjért folyamatosan a rendelkezésünkre állnak, nem kell alkalmanként kifizetni a javítás, szervizelés költségeit

forrás: Online Pénztárgép Info Szerkesztő