X

eSystem餐饮服务软件已经有中文版!

eSystem餐饮服务软件总按最新需求调整,所以从现在开始可以用我们软件的中文版
很多中国餐厅的问题是语言差役,前台、厨房以及客人之间的沟通。
我们软件除了英语和德语,现在已经可以用中文版本。
软件依然是匈牙利语的,这样方便话我们前台员的工作,但给厨房的信息,以及收据可以用中文。
外语管理是我们软件的核心部分,不收任何相关的费用

如果您对我们产品有兴趣,随时联系我们:

Ódor Gabriella
06704135447
or
CONTACT ME!
HIBABEJELENTÉS

eSystem a pontos elszámolás szakértője!

+36/30 834-6933
+36/70 413-5447

 

Tudjon meg mindent a pénztárgépek Nav-hoz való bekötéséről. Olvassa el 5 tippünket, hogy minél könnyebben valósuljon meg az átállás.

Miután megkapták az engedélyt az első online pénztárgépek, egyre több kereskedő érdeklődik, mi a teendő, ha kiválasztotta a megfelelő kasszát, illetve a forgalmazó partnert.
A legfontosabb, hogy mielőbb küldje el igénylését a NAV-hoz, amely kiadja a regisztrációs kódot, valamint dönt arról, hogy kaphat-e támogatást a pénztárgépcserére a vállalkozó.
A kasszacsere folyamatát lépésről lépésre követheti.

Legyen nagyon óvatos! Csak olyan pénztárgépet válasszon, amely rendelkezik a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal típusengedélyével. A hatóság a honlapján teszi közzé az engedélyezett típusok listáját. Ellenőrizze itt a készülékek típusát!
Ne dőljön be a csalóknak!

 

ELLENŐRIZZE, MEDDIG HASZNÁLHATÓ A KASSZÁJA

  • A piacon lévő kasszák között két csoportot különböztetünk meg. Az egyik az úgynevezett kiskasszák családja, amelyek nem rendelkeznek elektronikus naplóval, a rendelet értelmében 2013. augusztus 31-ig használhatóak. Itt megtekintheti, hogy az Ön pénztárgépe ebbe a csoportba tartozik-e. (A közleményben még június 30-i határidő szerepel, de ne ijedjen meg, ezt időközben módosította a Nemzetgazdasági Minisztérium)
  • A másik csoport a pc-s kapcsolattal rendelkező, elektronikus naplós pénztárgépek, amelyek 2013. december 31-ig üzemelhetnek NAV-bekötés nélkül. Ezeknek a gépeknek a listáját itt tekintheti meg.

2. VÁLASSZA KI A MEGFELELŐ PÉNZTÁRGÉPET

Mérje fel, mire szeretné használni a kasszát, szükség van-e arra, hogy háttérműveleteket, bolti alkalmazásokat futtasson, kasszarendszerekhez csatlakozzon, vagy elég egy egyszerűbb gép, amelybe beviszi az eladott tételeket. Már ezen a ponton érdemes szakember segítségét kérni.

3. VÁLASSZA KI A KASSZASZÁLLÍTÓT

Vegye figyelembe, hogy a pénztárgép beszerzése nem rövidtávú beruházás. Csak olyan forgalmazót válasszon, amelynek szakmai múltja, technikai háttere, országos szervizkapacitása alapján joggal bízik abban, hogy az igényelt kasszát időben leszállítják, telepítik, megtartják a használatához szükséges képzést. A beüzemelés után pedig még hosszú évekig számíthat arra, hogy felkészült ügyfélszolgálat segít, ha probléma van, illetve rövid időn belül szervizelik a gépét. Egy kereskedelmi egységben a pénztárgép hibája rövid idő alatt komoly veszteséget okozhat. Ha sikerült forgalmazó partnert találnia, érdemes megkötni a szerződést a pénztárgépre, mielőtt még elindítaná a következő pontban részletezett hivatalos regisztrációt.

4. KÉRJEN A NAV-TÓL REGISZTRÁCIÓS KÓDOT ÉS TÁMOGATÁST, HA JOGOSULT RÁ

Ehhez a PTGREG jelű nyomtatvány kitöltése és beküldése szükséges, amit innen elérhet, valamint itt ki is tölthet és beküldhet.

A PTGREG-01-es lap kizárólag a támogatási tartalommal nem rendelkező üzembe helyezési kód igénylésére szolgál. Ha jogosult a kasszánként legfeljebb 50 ezer forintos állami támogatásra, akkor ugyanezen a nyomtatványon a TAM01 és TAM 02 lapokat kell kitöltenie.

Ügyeljen a pontos és hiánytalan adatközlésre, ellenkező esetben elutasítják a támogatási igényt. Fontos, hogy minden cserélendő pénztárgép AP kódját fel kell tüntetni az adatlapokon. Javasoljuk, hogy a dokumentumot elektronikus formában töltse ki és küldje be a PTGREG webhelyén, ugyanis a nyomtatványkitöltő program kiszűri, ha hibás a kérelem, és nem engedi javítás nélkül elküldeni.

A NAV 5 napon belül minden egyes pénztárgéphez elküldi elektronikus formában a 16 karakterből álló regisztrációs kódot, amely – megfelelő feltételek esetén – a támogatás igénybevételéhez is szükséges. Postai úton 8 nap az ügyintézés határideje.

5. HA MEGKAPTA A REGISZTRÁCIÓS KÓDOT, AKKOR JÖHET A KASSZA BESZERZÉSE

Következhet a kassza beszerzése. Nem árt, ha már a regisztrációs kód igénylésekor szerződést köt a forgalmazóval, mert nagyon rövid idő alatt kell hatalmas mennyiséget kielégíteni a gyártóknak, forgalmazóknak, szervizeknek – aki előre gondolkodik, az biztosabban és hamarabb jut hozzá a pénztárgéphez. Azoknak a kereskedőknek, akik elektronikus naplóval nem rendelkező, úgynevezett kiskasszát használnak, legkésőbb augusztus 31-ig le kell bonyolítani a cserét. A NAV ezután bírságolhat, de a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint nem büntetik azokat, akik már megkötötték a szerződést a pénztárgépszállítóval, de – önhibájukon kívül – nem jutottak hozzá a kasszához.

A pénztárgép beszerzésekor nyomtatott formában át kell adnia a NAV-tól kapott regisztrációs kódot az eladónak, illetve adóügyi ellenőrző egység csatlakoztatása esetén a műszerésznek. Az engedéllyel rendelkező műszerészek, szervizek listája itt található.

Az eladó ellenőrzi a kódot, és ha a NAV határozata tartalmazza a támogatási összeget is, akkor a dotáció mértékével csökkentett áron adja át a pénztárgépet a felhasználónak. Az eladó a regisztrációs kódot, valamint a kassza AP számát rögzíti, ezután a készüléket üzembe helyezhetik. Ennek folyamata, hogy a pénztárgép adóügyi ellenőrző egysége online kapcsolatba lép a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerverével, amely válaszüzenettel helyezi üzembe a pénztárgépet.

Fontos, hogy aki támogatást kapott, az legkésőbb 2013. december 31-ig végezze el az üzembe helyezést, mert aki határidő után érvényesíti a regisztrációs kódot, az elveszíti a támogatást, és már csak a regisztrációt hajthatja végre a kóddal.

Forrás: http://www.kiskassza.hu