X

eSystem餐饮服务软件已经有中文版!

eSystem餐饮服务软件总按最新需求调整,所以从现在开始可以用我们软件的中文版
很多中国餐厅的问题是语言差役,前台、厨房以及客人之间的沟通。
我们软件除了英语和德语,现在已经可以用中文版本。
软件依然是匈牙利语的,这样方便话我们前台员的工作,但给厨房的信息,以及收据可以用中文。
外语管理是我们软件的核心部分,不收任何相关的费用

如果您对我们产品有兴趣,随时联系我们:

Ódor Gabriella
06704135447
or
CONTACT ME!
HIBABEJELENTÉS

eSystem a pontos elszámolás szakértője!

+36/30 834-6933
+36/70 413-5447

 

A korona vírus hozta új helyzet mindenki számára nehézséget okozott. A éttermek helyzetét a rendelések házhozszállításos módszere mentette meg.

Vendéglők és a koronavírus hozta új helyzet

A koronavírus, COVID-19 nagy bizonytalanságot és felbecsülhetetlen gazdasági károkat okozott az egész világon. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez milyen területeket érintett a leginkább. Az eseményeket, rendezvényeket lemondták vagy elmaradtak, a turizmus szinte leállt, és a turisták kiesésével csökkent forgalom jelentősen érintette a vendéglátóipart, az éttermeket is beleértve.

Hogyan alakult az éttermek sorsa?

A vendéglők helyzete leginkább a „pandémia” viharos tengerén lévő hajók helyzetéhez hasonlítható. A váratlan vihar sok hajót elsüllyesztett, amelyek nem jutottak a vészhelyzetben valamilyen megoldásra. Ezek a hajók, vagy mondhatni éttermek a hullámok alá kerültek és „elsüllyedtek”. Azok a hajók, amelyeknek volt túlélési tervük átvészelték, a vihart, de olyan hajók is akadtak, melyeket épp csak egy mentőöv mentette ki. A mentőöv sok étterem esetében a rendelések házhoz szállításos módszere volt.

A vészhelyzet időszaka alatt, ha kilépett az ember a boltba, azt láthatta, hogy üresek az utcák és az üzletek, vendéglők zárva vannak. Az autók helyét biciklis ételfutárok vették át. Az említett időszakban megnövekedett a rendelések száma, és a futárok munkája. Azoknak az éttermeknek, melyek kiszállításra vagy elviteles menüre váltottak, nagyobb arányban sikerül talpon maradniuk.
A fogyasztók közül kétféle embertípust figyelhettünk meg a karantén ideje alatt: akiknek idejük megengedte és nap, mint nap sütöttek és főztek, és a másik típusba tartóznak, akik időhiány miatt inkább megrendelték az ebédjüket nap, mint nap. Idősporló megoldás rendelni, pár óra főzést, pár percnyi kattintással lehet helyettesíteni, ráadásul a kínálat ínycsiklandó sorából lehet választani. Akik vendéglőkben szoktak enni, azok is kénytelenek voltak a régi szokásaikat elengedni, és alkalmazkodni a kialakult helyzethez és házhoz rendelni a kedvenc ételüket.

Az éttermek, amelyek az ételkiszállítás mellett döntöttek, vagy saját maguk oldották meg a kiszállítást, saját alkalmazottakkal, vagy ételkiszállítással foglalkozó cégekhez fordulhattak. (Az ételkiszállításokat kezelő szoftverünkkel mi is segítséget tudunk nyújtani azoknak, akik igénylik.) A kiszállítások esetében óvintézkedést is bevezettek, hogy biztonságos legyen, és a rendelők bizalommal válasszák az étel házhoz szállítását: érintésmentes átvétellel csökkentették a fizikai kapcsolatot, nagy hangsúlyt fektettek a higiéniára is, gumikesztyűket, szájmaszkot viseltek a szállítók. A vásárlók pedig jó néven vették ezeket a biztonsági intézkedéseket, és aki otthon tudott maradni, szívesen rendelt ételt házhoz.

A vészhelyzet lejártával visszavárják fogyasztóikat a vendéglők. De sokan kerülik még az éttermeket, kávézókat, teraszokat a kockázat miatt, ezért az éttermeknek lépniük kellett, hogy visszanyerjék fogyasztóik bizalmát. Biztató lehet a fogyasztó számára, ha látja, hogy az asztalokra fertőtlenítő van kihelyezve, illetve, ha a pincért, szakácsokat az előírt védőfelszerelésben látja. Ugyanakkor felújított, kellemesen berendezett teraszokkal, új ételekkel, italokkal, kedvezményekkel megfűszerezve csalogathatja vissza vendégeit.

Bár ez az időszak gazdaságilag nagy megpróbáltatások elé állítja ezt a szektort, reméljük minél hamarabb és minél több étterem kilábal ebből a helyzetből.