X

eSystem餐饮服务软件已经有中文版!

eSystem餐饮服务软件总按最新需求调整,所以从现在开始可以用我们软件的中文版
很多中国餐厅的问题是语言差役,前台、厨房以及客人之间的沟通。
我们软件除了英语和德语,现在已经可以用中文版本。
软件依然是匈牙利语的,这样方便话我们前台员的工作,但给厨房的信息,以及收据可以用中文。
外语管理是我们软件的核心部分,不收任何相关的费用

如果您对我们产品有兴趣,随时联系我们:

Ódor Gabriella
06704135447
or
CONTACT ME!
HIBABEJELENTÉS

eSystem a pontos elszámolás szakértője!

+36/30 834-6933
+36/70 413-5447

 

Október 1-től jelenteni kell a számlázó programokat a NAV felé. Itt elolvashatja, mit is kell pontosan megírni a hivatalnak.

 2014. július 1-ével teljes mértékben hatályát vesztette a számlázásról szóló 24/1995. (XI. 22.) PM rendelet, ami többek között a számlázó programokhoz szükséges megfelelőségi nyilatkozatot (köznyelvben NAV igazolásként ismert) írta elő. Ezzel a megfelelőségi nyilatkozat hónap elejétől megszűnt, fentiek alapján a fejlesztő cégek már nem állítanak ki ilyet. A NAV pedig az ellenőrzések során a továbbiakban már nem kéri a felhasználótól ennek felmutatását.

 

 Helyette 2014. október 1-ével hatályba lép a 23/2014 (VI. 30.) NGM rendelet 11. §-a, miszerint a számlázó programot felhasználók(!) kötelesek az adóhatósághoz bejelenteni az erre a célra rendszeresített nyomtatványon:

 

  • a számlázó program nevét,
  • verziószámát,
  • a fejlesztő cég nevét, adóazonosítóját,
  • a beszerzés/használatba vétel időpontját (saját fejlesztés esetén a rendeltetésszerű használatbavételének időpontját)
  • értékesítőjének, rendelkezésre bocsátójának nevét, adószámát

 

A rendelet egy másik új eleme, hogy az online számlázási rendszert használó adóalanyoknak is bejelentési kötelezettségük van, mely adatok a következők:

 

  • Az online számlázó rendszer neve és elérhetősége
  • Az online számlázási szolgáltatást nyújtó neve és adószáma
  • Az online számlázási szolgáltatás igénybevételének kezdő időpontja

 

 

A bejelentéseket 30 napon belül kell megtenni egy erre a célra rendszeresített nyomtatványon. Az első bejelentést 2014. november 15-ig kell megtenni, azaz a jogszabály bevezetésére tekintettel a jogalkotó a rendelkezésre álló 30 napon felül még 15 napot biztosított az adózóknak.

 

A felhasználónak a használatból kivont, használni már nem kívánt számlázó szoftver adatait, a használatból történő kivonásának időpontját 30 napon belül szintén be kell majd jelenteni az adóhatósághoz! (Ez természetesen az online számlázási programokra is vonatkozik.)

 

 A kézi számlatömbök értékesítéséről már eddig is tudott a NAV, de most már az összes megvásárolt számlázó programról is információja lesz ezáltal. 

Továbbá az adóhatóság jogosult lesz a számla kiállításának folyamatát úgy is ellenőrizni, hogy felügyelete alatt a számla kiállítója – próbajelleggel – bocsát ki számlát.