X

eSystem餐饮服务软件已经有中文版!

eSystem餐饮服务软件总按最新需求调整,所以从现在开始可以用我们软件的中文版
很多中国餐厅的问题是语言差役,前台、厨房以及客人之间的沟通。
我们软件除了英语和德语,现在已经可以用中文版本。
软件依然是匈牙利语的,这样方便话我们前台员的工作,但给厨房的信息,以及收据可以用中文。
外语管理是我们软件的核心部分,不收任何相关的费用

如果您对我们产品有兴趣,随时联系我们:

Ódor Gabriella
06704135447
or
CONTACT ME!
HIBABEJELENTÉS

eSystem a pontos elszámolás szakértője!

+36/30 834-6933
+36/70 413-5447

 

November 19-én a kormány elfogadta az új adócsomagot. Cikkünk fontos információkat tartalmaz KATA-ról, KIVA-ról, pénzforgalmi szemléletű áfáról és alanyi áfa mentességről.

1) KATA

Ezt Bt, egyéni vállalkozó választhatja. Maximális árbevétel 6.000.000 Ft/év (+áfa). Szigorú bevételi nyilvántartást kell vezetni, és legalább egy fő kisadózót be kell jelenteni. Ez azt jelenti, hogy a főállású kisadózó után (nincs máshol 36 órás munkaviszonya) 50.000 Ft/hó, a mellékfoglalkozású kisadózó után (nyugdíjas, van 36 órás munkaviszonya) 25.000 Ft/hó adót kell fizetni. Amivel még számolni kell, az 50.000 Ft/év iparűzési adó. Lehet áfa körössé tenni a vállalkozást, ekkor nem vonható le semmi a befizetendő áfából)

2) KIVA

Itt az összes bérköltség 12,5%-át lehet megnyerni. Ez az adó előre nem tervezhető, bizonytalan. Alapja a bérköltség, a pénztár és a bank zárókészlete. 500.000.000 Ft árbevételig, 25 fős létszámig lehet alkalmazni. 

Általános javaslat: nem éri meg akinek van készlete, nagy értékű tárgyi eszköze például ingatlana, nagy vevő és szállító kintlévősége. A tanácsadók kivárást javasolnak, melynek időtartama 1 év. 

3) Pénzforgalmi szemléletű áfa

Ezt azoknak érdemes választani, akiknek sok vevője hosszú fizetési határidővel teljesít. Így a befizetendő áfát akkor kell bevallani, ha a bevétel pénzügyileg rendezve lett, és a költségszámlák áfáját is csak akkor lehet levonni, ha a számla ki lett fizetve. Nem választhatja az a cég akinek az árbevétele több, mint 125.000.000 Ft/év. Az árbevétel számításakor figyelembe kell venni a kapcsolt vállalkozások bevételét is, tehát minden gyerek, szülő, házastárs, élettárs cégét.

4) Alanyi áfa mentesség 

6 millió bevételi értékhatárig a cég alanyi áfa mentessé tehető. Ez azt jelenti, hogy a bevétele kevesebb lesz, hiszen áfa nélkül számláz, és a költségek áfa tartalmát nem vonhatja le, azt költségként kell elkönyvelni. Azonban nem kell áfa bevallást beadnia és áfát fizetni! Bármilyen tevékenységre választható.

 

Amennyiben a cég vezetője úgy gondolja, hogy valamelyik adózást szeretné választani 2013-as adóévre. A változás bejelentők elküldésének határideje december 20!!!!

Aki elkésik, az nem tud semmit tenni, mert jogvesztő hatályú.