X

eSystem餐饮服务软件已经有中文版!

eSystem餐饮服务软件总按最新需求调整,所以从现在开始可以用我们软件的中文版
很多中国餐厅的问题是语言差役,前台、厨房以及客人之间的沟通。
我们软件除了英语和德语,现在已经可以用中文版本。
软件依然是匈牙利语的,这样方便话我们前台员的工作,但给厨房的信息,以及收据可以用中文。
外语管理是我们软件的核心部分,不收任何相关的费用

如果您对我们产品有兴趣,随时联系我们:

Ódor Gabriella
06704135447
or
CONTACT ME!
HIBABEJELENTÉS

eSystem a pontos elszámolás szakértője!

+36/30 834-6933
+36/70 413-5447

 

Harc az időért a vendéglátásban: Ismerje meg Mobilpincér szolgáltatásunkat, és tudja meg, hogyan gyorsíthatja a felszolgálási idő sebességét éttermében, kávézójában.

Harc az időért a vendéglátásban – Hogyan realizálhatjuk a felszolgálási idő sebességét?

Az elmúlt 10 évben a legnagyobb változást a társadalmi szokásokban az okos telefonok megjelenése hozta. Az ingyenes és publikus wifi, majd az okos telefon – ami ma már gyakorlatilag egy kisméretű számítógép – széles körben való elterjedése teljesen átalakította az életünket. Óvodás gyerekek Angry Birds-öznek, kisiskolások facebook chaten beszélgetnek, tinédzserek alkalmazások segítségével olvassák kedvenc magazinjaikat, mindezeken túl pedig mindenki „selfie-zik” és „becheck-ol” kortól és nemtől függetlenül.

Ez a minden korosztályt, és társadalmi réteget érintő változás a vendéglátásra is hatással volt, vendéglátói szemszögből sajnos nem éppen pozitív értelemben. A legfrissebb felmérések szerint az éttermekben töltött átlagos idő ma közel 2 óra, míg a kétezres évek közepén egy kisgyermekes család is kényelmesen megvacsorázott alig több mint 1 óra alatt. Megdöbbentő módon, 10 év alatt körülbelül a duplájára nőtt a vendéglátóegységekben átlagosan eltöltött időnk, ami vendéglátói szemszögből annyit jelent, hogy átlagos asztalszám és jó forgalom mellett körülbelül 40-50%-kal kevesebb vendég fordul meg éttermünkben, mint egy évtizeddel ezelőtt. Továbbá statisztikai adatok alapján az is kiderült, hogy azok, akik ma 2 órát töltenek egy étteremben, semmivel sem fogyasztanak többet, mint azok, akik 2005 környékén 1 óra után fizettek, majd távoztak a vendéglátóhelyről, így az ebből adódó forgalomcsökkenést akár bevételkiesésként is elkönyvelhetjük.

Joggal tesszük hát fel a kérdést, hogy ha nem fogyasztanak többet, akkor vajon mi történik abban az 50-60 percben, amit a megszokott időn felül egy étteremben töltenek a vendégek? A válasz a már említett társadalmi szokások változásában rejlik. Ugyanis míg eddig egy étterembe belépve az étlapot kértük, addig most a wifi jelszó az első, ami után érdeklődünk. Majd a helyett, hogy választanánk a bő kínálatból, készítünk pár „selfie-t”, „becheckolunk”, „betaggeljük” egymást és legalább háromszor megnézzük, hogy mely ismerőseink „like-olták” először bejegyzésünket, miszerint éppen egy étteremben ülünk. Továbbá mikor a pincér kihozza a várva várt ételt sem az az első, hogy nekiállunk enni. Nem, mielőtt hozzálátnánk, készítünk egy-egy képet az ízlésesen díszített tányérról, lehetőleg minden szögből, majd miután megszerkesztettük a legjobban sikerült képet, feltöltjük legalább egy közösségi oldalra. Étkezés után jöhet még pár közös fotó, majd még egy kis „nyomkodás” és csak mindezek után hívjuk a pincért, és kérjük a számlát.

Mindezek tükrében, fogyasztói szemszögből már nem is tűnik olyan hosszú időnek a két óra… Vendéglátói oldalról azonban némi aggodalomra adhat okot, főként, ha a vendégek nem fogyasztással töltött ideje tovább növekszik. Bár már láthattunk kísérleteket a vendégek mobilozásról való „leszoktatására” – talán Önök is emlékeznek a „Nincs WiFi! Beszélgessetek.” felirattal ellátott krétatáblákra, amiknek fotói körbejárták az internetet az elmúlt pár évben – azonban ha azt szeretnénk, hogy vendéglátóhelyünk a fogyasztói társadalom eme új fejezetében se veszítsen népszerűségéből, más módszerhez kell folyamodnunk.

Bár a „selfie-kre” szánt időt nem tudjuk visszaszerezni – hiábavaló is lenne minden próbálkozás –, azért a felszolgálási idő nagymértékben gyorsítható, ezáltal újra kialakítható egy olyan szituáció, amivel a vendég is és a tulajdonos is elégedett.

Cégünk olyan megoldást szeretett volna találni erre a problémára, ami nem a fogyasztói szokások megváltoztatására vagy korlátozására épít, hanem éppen ellenkezőleg: a vendéglátói szokások és rendszerek korszerűsítésével éri el, hogy az éttermekben eltöltött idő ismét a tíz évvel ezelőtti szintre kerüljön, vagy legalább megközelítse azt.

Ezt a megoldást egy olyan éttermi program kifejlesztésében láttuk meg, amely a mobiltelefonnal való rendelés és fizetés lehetőségében nyújtja. Ennek technológiai háttere ma már adott, a társadalom pedig szinte már éhezik az újításokra, így sokakat cselekvésre késztethetünk ezzel a korszerű és trendi szolgáltatással.

De hogyan gyorsít mindez a felszolgálási időn? A pincérnek nem kell megvárnia, míg a vendég frissíti az állapotát minden közösségi oldalon, a vendégnek pedig nem kell reménykednie, hogy a pincér három sikertelen próbálkozás után negyedszer is visszajön 15 percen belül, hogy felvegye a rendelést. Így a köztes várakozások kiesnek, a vendég pedig egy applikáció segítségével küldheti el rendelését, illetve fogyasztás után akár fizethet is az alkalmazáson keresztül, szintén megspórolva ezzel a várakozási időt. Mivel mindezt a mobiljával teheti, biztosan a „selfie-sorozat” elé kerül a rendelés, a pincér pedig teljes mértékben a kiszolgálásra és az egyéb fogyasztói igényekre koncentrálhat a továbbiakban.

Mobilpincér szolgáltatásunkról bővebben itt olvashat.